sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Näytelmiä ja ihanaa alkukesää

Lehti on humahtanut puihin ja VIHDOIN kesä on täällä! Pihkan tukka on pentusten jälkeen vihdoin asiallisissa mitoissa ja neidin kanssa ollaan pyörähdetty parissa näyttelyssä. Viime viikonloppu vierähti Mynämäellä ja Raumalla, eilen oltiin Hamina KV:ssa. Neidillä on ollut VSP-putki, kaikista kolmesta näyttelystä on ollut tuliaisina vihreävalkoinen ruusuke, Myniksellä höysteenä serti ja Haminassa cacib. Ei ollenkaan hassummin. :) Parasta tuon otuksen kanssa kiertelyssä on se, että se nautti kehässä olemisesta. Myniksellä meinasi rouva olla vetelä kuumuuden vuoksi, mutta eilen Haminassa hihnan päässä oli taas se Pihka, jonka minä tunnen: häntä huiskuen mentiin, pilke silmäkulmassa ja liikkeessä rouva juoksi hyvän matkaa edelläni. Tykkään! :)




Pihka Hamina KV:ssa :)






Ennen Haminaa yövyttiin Viljan luona ja pääsin tutustumaan kunnolla Pihkan tyttäreen Lempiin. Oikein hauska tapaus ja sievä kuin mikä. :)

Agiliidettykin ollaan ja edistyyhän se. :) Adan kanssa ollaan työstetty keppejä, Kattiainen saisi olla itsenäisempi aloitukissa. Avuksi otettiin namialusta ja idean hoksattuaan Ada pelittää mainiosti. Takaaleikkauksia saa jo tehdä kepeillä melko huoletta, kun rouva kiiruhtaa pujotellen namia kupista noutamaan. :) Myös kontakteilla on ollut namialusta käytössä. Nyt Ada kestää paremmin sen, että tulen kontaktille jäljessä, kun sillä on jokin "vetonaula" edessä. :) Näitä jatketaan!

Pihkan kanssa on suurennuslasin alla ollut irtoaminen, neiti on vielä kovasti kiinni minussa, mutta namialusta harjoitukset, esteille "hetsaaminen" ja avustajan käyttö ovat auttaneet. Tänään treeneissä tehtiin hyppysuoraa, jossa hypyt olivat hieman limittäin, niin, että koira joutui niitä vähän hakemaan, suoran päässä oli vielä putki. Pihka irtosi hienosti ja haki esteet hyvin. Olen palkannut koiraa myös siitä, että tulee heti namin alustalta haettuaan luokseni, koska meinasi aikaisemmin jäädä sinne munimaan. Eipä jää enää. :) Kepeillä ollaan vähennetty kaaria, vielä neiti meinasi muutaman kerran oikoa kaarettomissa kohdissa, mutta kun huomasi ettei siitä ole mitään hyötyä on malttanut keskittyä paremmin. Pujottelutekniikka neidillä on aika hyvä, merkit olisi sellaiset, että se vielä paranee kun kaaret saadaan kokonaan häivytettyä pois. :)

Keinua ja rangasta ollaan treenattu myös. Keinun ylösmeno kontaktia pitää vielä pohtia, saa nähdä mitä sen kanssa teen. Nyt ollaan tehty niin, että keinun alla on pöytä, nami keinun päähän ja koira hetsataan keinulle. Mitä kovempaa neiti menee, sen matalampi se on mennessään ja kontakti tulee otettua. Jos pää nousee, tulee askeleesta loikkivampi ja kontakti voi jäädä ottamatta. Pitäisi melkeen laskea, mikä on onnistumisprosentti ja jos huonolta näyttää, ottaa sitten käyttöön pysäytyskontaktit. Niihin vaan mene niin turkasesti aikaa ja setteri takuulla tarvitsee joka ikisen ylimääräisen sekunnin varsinkin ylemmissä luokissa pärjätäkseen. On ihan hanurista, että ihanneajat on nykyään niin tiukkoja! Halutaanko oikeasti, että rotukirjo agilityssä kapenee tiukkojen ihanneaikojen vuoksi muutamaan rotuun? Minusta silloin menetetään agilitystä jotain oleellista.

Etnakin voi jo paljon paremmin. :) Kortisoni on purrut tulehdukseen hyvin ja neiti on ollut jo pitkään kivuton. Ensimmäiset kymmenen päivää Etnan kortisoniannos oli 40mg kaksi kertaa päivässä ja neiti joi aivan törkeän paljon. Pari kertaa pissakin karkasi alle, mutta onneksi annoksen pientämisen myötä ongelma poistui. Ollaan jo pikku hiljaa aloiteltu uittaminen ja lupaavalta vaikuttaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti