maanantai 23. elokuuta 2010

Kesän kierue on ohi!

Adan ja Pihkan näyttelyt on tältä kesältä (ja todennäköisesti vuodeltakin) näytelty! :) Pihka oli Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyssä upeasti ROP, RYP1 ja lopulta Best In Show-4!! Itse en hienoa päivää valitettavasti päässyt todistamaan, sillä juhlin samaan aikaan Tampereella ystäväni häitä. Seuraavana päivänä Pihka oli Heinolassa PN2 siskopuolensa olessa VSP. Myös Pihkan jälkikasvu pärjäsi viikonloppuna hyvin, Pihkan tytär Peppi oli Kouvolassa PN3 ja sai ensimmäisen sertinsä!! :) Mahtavaa!

Adan ja Pihkan näyttelykesä on ollut todella menestyksekäs: Pihka on ollut 4xROP, 6xVSP, 2xRYP1, kerran RYP2, kerran RYP4, sekä kerran BIS4, saanut yhden Sertin, neljä Cacibia ja yhden vara-Cacibin. :) Ada on puolestaan ollut erkkarin, ROP ja BIS-2, sekä ollut KV näyttelyssä kerran PN2 saaden Cacibin. Pihkan kaikki tulokset ovat kaikkien rotujen tai KV-näyttelyistä ja Adan tulokset ovat erkkarista ja yhdestä KV-näyttelystä. Tästä on hyvä jatkaa! Pihka palaa kehiin aikaisintaan syksyllä 2011, sillä uuden tukan tekeminen pentusten jälkeen vie lähes vuoden päivät. Neiti on vielä nuori, joten kiirusta ei ole. :) Ja loppu vuodesta/ ensi vuonna on sitten hyvää aikaa puuhata kaikkea muuta. :)

Olen ollut lomalla reilun viikon, mutta aika on lähes kokonaan kulunut Tampereella hääjärjestelyjä hoitaessa. Tänään päästiin pitkästä aikaa tyttöjen kanssa TOKO-treeneihin. Etnan kanssa tehtiin liikkeestä istumista, joka oli treenaamattomuudesta huolimatta ottanut harppauksen eteenpäin: se ei enää kertaakaan yrittänyt mennä maahan vaan noin 20 toistosta 18 oli onnituneita. Kaksi kertaa se jäi seisomaan, todennäköisesti tein jotain erit avalla kuin muissa toistoissa. Nouto ja tunnarikapulan pito- ja nostotreenit meni tosi hienosti, Etnalla on ollut jonkin verran pureskeluongelmaa, joka näyttäisi nyt siis pikku hiljaa helpottaneen. :) Sivulletuloa ja seuraamista olen opettanut sille kokonaan uudestaan, uudella käskyllä, sillä Etnan seuraamispaikka on ollut liian edessä ja koira on poikittanut melko voimakkaasti. Etna alkaa hoksata mitä siltä vaadin ja hakee oikeaa paikkaa jo hyvin niin sivulle tullessa kuin muutaman askeleen seuraamispätkilläkin! Taitava paimen! :)

Pihka pääsi tekemään luoksetuloja, joissa oli varsin pätevä, tuli kovalla vauhdilla ja innokkaana, nyt pitää alkaa liittää sivulletuloa loppuun. :) Seuraamistreeni oli melkoista toheltamista: tiineyden takia Pihka on superhyperahne ja työnteko meinaa mennä yliyrittämisen puolelle... Rouvan ruokahalusta kertoo jotain se, että jaoin äsken Pihkan kanssa appelsiinin ja emäntä popsi siivut napaansa kuola roiskuen, aivan kuin ei olisi koskaan ruokaa saanut... :D Pitää siis yrittää valkata treeneihin vähän vähemmän herkullisia nameja.

Ada oli myös oikein pätevä, kinkkupalkka Adan suurin herkku, nostatti virettä sopivasti ja seuraamistreeni meni hyvin. Adan kontakti meinaa ensimmäisten askelten aikana laskea ja ollaan nyt treenattu ihan muutaman askeleen seuraamispätkiä, vaatimuksen katsekontakti. Ada alkaa päästä kärryille ja on parantanut kovasti, pitäisi vain treenata säännöllisemmin jos meinaa saada jotain pitkäaikaisia tuloksia... :P Rouvan kanssa tein myös pitkältä matkalat sivulletuloja , jotta saan ne luoksetulossa suoraan sivulle eteentuloa kun Adalle ei ole opetettu. Aluksi ei meinnut muistaa mitä pitää tehdä, tarjosi maahan menoa. Lyhensin matkaa ja annoin pienen avun kädellä. Pian Ada muisti jutun juonen ja pystyin kasvattamaan matkaa nopeasti. Viimeiset toistot olivat jo oikein mallikaita. :) Muutaman toiston teimme myös liikkeestä seisomista, pienen muistuttelun jälkeen sekin onnistui oikein hyvin. Adan kanssa pitäisi vain treenata säännöllisemmin niin alokasluokan kisat voisivat olla ihan realistinen ajatus. :) Pitää ryhditäytyä!!

Illan tokotreeneissä kyllä huomasi, että kesä alkaa kääntyä syksyyn: kentällä oli suorastaan jäätävän kylmä! Kotona mittari näytti vain +10 astetta! Hyrr! Treeneistä jäi tosi hyvä mieli, kaikki otukset olivat treenin määrään nähden vallan päteviä! Viimeinen loma viikko täytynee pyhittää ahkeralle treenailulle ja jatkaa samaa rataa vaikka pian täytyy taas palata opintielle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti