tiistai 17. elokuuta 2010

Hyviä ja huonoja uutisia

Näyttelykesä lähenee loppuaan ja pian Pihka siirtyy ansaitulle mammalomalle. :) Ristiinassa Pihka oli 33 setterin joukosta upeasti ROP ja vielä RYP1!! Pääsimme siis molemmat ensimmästä kertaa KV tai kr näyttelyn BIS-kehään, josta tällä kertaa tarttui mukaan vain kokemusta. Päivä oli kuitenkin kaikkiensa upea ja Pihka jaksoi koko päivän hienosti! Liekkö voimia antaneet ne pari ryhmäkehän jälkeen häkin päältä pöllittyä jahelihapihviä ja retkituolin alta vohkitutu chilisipsit... Mamma on lähes koko ajan kovasti näkäinen! :D

Kuopio KV:t olivat lähes tuskaa, niin helteestä, Savossa oli. Hiki valui, vaikka istui paikallaan ja juokseminen kehässä sai paidan selän kastumaan ennätysvauhtia. Hyvä seura ja sukulaiskoirien hienot tulokset tekivät kuitenkin reissusta onnistuneen. :) Viime viikonloppuna Raisiossa Pihka sai narun päähän kasvattajansa Pauliinan, kun itse olin Tampereella ystäväni polttareissa. Pihka oli hienosti VSP vaikka kehään kylvetyt makkarat saivatkin ahmatin sekoamaan niin, että näyttelyhihna oli mennyt kuulemma poikki kesken kehän. Mokomakin apiana. :P

Ensi viikonloppuna on vielä Kouvolaa ja Heinola, joiden jälkeen Pihka siirtyy ansaitulle mammalomalle. :) Vaikka Pihka on tiineysaikanakin kiertänyt joitakin näyttelyitä on se jaksanut mielestäni rupeamat hienosti. Pihka pitää esiintymisestä paljon ja nauttii näyttelyistä, se on reipas ja iloinen kehässä kelissä kuin kelissä. Neiti ei myöskään stressaa juuri mistään vaan on kaikkialla kotonaan. Mainio koira, luonne on sen paras puoli. :)

Ada on siirtynyt agilityssä kokonaan Japen ohjaukseen. Mä en vaan osaa ohjata sitä: hissuttelen , maleksin ja teen kaiken päin kuusta, jonka seurauksen Ada paineistuu alkaa hidastella ja kaikki menee vielä enemmän päin persettä. :P Japen kanssa se on ihan eri koira, se jumaloi Japea ja on sen kanssa paljon reippaampi! Joten ne on nyt sitten pari. :) Ekoissa epiksissäkin jo kävivät. Jape oli menossa viime kskiviikkona ihan normaaleihin treeneihin, hallilla kuitenkin selvisi, että varsinaiset treenit on episten takia peruttu, mutta keskiviikon treenaajilla on oikeus ilmaiseen starttiin. Ykkösten rataantutustuminen oli jo käynnissä, Jape säntäsi radaalle ja ehti juosta radan kerran läpi. Siitä huolimatta parivaljakko suoriutui radasta 5 ratavirheellä ja muutaman sekunnin yliajalla voittaen ykköset! :D Hienosti tehty!! :)

Etnan kortisonikuuri loppui muutama viikko sitten. Pian kuurin loppumisen jälkeen neiti alkoi olla taas kovin vaisu, jäykkä ja surkea. Lenkillä vain laahusti perässä. Käytettiin se Eläinklinikalla, missä otettiin verikokeet borrelioosin varalta ja kortisonikuuria pienellä, 10mg vuorokausi annoksella jatkettiin. Etna piristyi taas pian kortisoonin aloittamisen jälkeen, mutta borrelioosistakaan ei sattu selittäjää neidin oudoille kivuille. Jossain vaiheessa yritetään taas jättää varovasti ja pikkuhiljaa kortisoni pois. Pääasia kuitenkin, että Etna edes tuon pienen kortisoniannoksen tukemaan on iloinen ja reipas. Haluaisin vain niin kovasti tietää miksi se on kipeä. :/ Kai se on vaan asioiden summa, selkä varmasti on osatekijä, vaikkeivät muutokset siellä suuria olekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti