torstai 17. helmikuuta 2011

Kisakuume kipusi hallitsemattomiin lukemiin

Eilisen huippistreenit saivat kisakuumeen kipuamaan huolestuttaviin lukemiin. Alunperin oli tarkoitus tehdä debyytti Jyväskylässä, mutta samalle viikonlopulle ilmaantui Jenni Leinon koulutus täällä Seinäjoelle. Meillä ei liikaa noita vierailevia tähtiä käy, joten koulutus vei kisoista tällä kertaa voiton. Lagun omat kisat puolestaan menevät sivusuun, sillä lupasin olla saman viikonloppuna Valko-Venäjällä näytelmissä lisäkäsinä. Alkoi armoton pohdinta, eri vaihtoehtojen vertailu ja kun Joensuusta tarjotiin yöpaikkaa oli ratkaisu selvä. Nää lähtee Joensuuhun kilipailemaan! :D Koitokset ovat jo reilun viikonpäästä ja tuomrina noilla kahdella radalla on Tuomo Pajari. Myös Ada on alottanut kisauransa Pajarin laatimilla ja tuomaroimilla radoilla, perinteet kunniaan siis!

Eilisissä treeneissä pelitti kaikki! Ohjaaja toki töppäili pariin otteeseen, mutta Pihkan asenne, tekeminen, kontaktit, kaikki oli priimaa. Ja uusi pallo, oli kovasti neidin mieleen. Bileet oli vailla vertaa, kun pallo singahti palkaksi neidin hienoista suoriutumisista. :) Myös Kaislan kontaktitreenit sujuivat hyvin! Kotiin käveltiin hymyssä suin, heitin setterit sisälle ja täydensin treenireppua tokovarustuksella. Sitten siirrytiin lähiparkkikselle tokottelemaan paimenen kanssa ja huikean pätevä oli myös paimen.

Paikkaa ruudussa on paranneltu kosketusalustalla. Aluksi hommasta ei meinannut tulla mitään, Etna turhautui ja yritti napata kosketusalustan suuhun siitäkin huolimattaa että kosketusalusta on sille ihan tuttu ja sitä kerrattiin ennen ruutuun siirtämistä. Pian Etna kuitenkin hoksasi jutun juonen ja eilen kokeilin ensimmäisen kerran yhdistää seisomista ja oikeaa paikkaa ruudussa. Namipalkka ei vörkkinyt koira ehti liikkua sata askelta ennen kuin ehdin sitä palkkaamaan. Pallolla palkatessa homma toimi hienosti ja saatiin monta onnistunutta toistoa.

Tehtiin lisäksi erikseen alkuasennoista matkan päästä seuraamaan tulemista. Vauhti on parantunut ja asenne kohdillaan. Nyt pitää alkaa hiomaan tarkkuuta ettei kurvailut mene pitkiksi. Ja toki yrittää myös ylläpitää vauhti. Seuraaminen on parantunut, erityisesti vasemmalle käännökset ovat otanneet harppauksen hyvään suuntaan. Täyskäännökset muutettiin Heidin ehdotuksesta perinteisistä saksalaisista versioista ihan normi kiertämiseen, tällä pyritään siihen, ettei ainakaan vahvisteta sitä, että koira kääntyy minua vastaan. Vaikutus vasemmalle käännöksiin on ollut positiivinen, enää koira ei yritä painaa päälle vaan kääntyy hyvin alta pois. :) Tokoteluunkin pitäisi nyt vain panostaa niin päästäisiin siinäkin lajissa vihdoin kisakentille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti